divendres, 24 de febrer del 2012

Cervells i/o professionals qualificats?

   L'inefable ministre de cultura acaba de dir que no h ha fuga de cervells.
  Fa tres estius en un suplement de "Negocios", a les pàgines interiors", es publicava un reportatge on s'informava que 200.000 mil espanyols havien marxat a treballar a l'estranger.
Ignoro si tots ells eren "cervells", però el que deixava prou clar el reportatge es que es tractava de "professionals altament qualificats".
  Uns mesos enrera (el 29 de novembre del 2011) a la contra d'aquest mateix diari un professor llicenciat en Filologia Clàssica explicava que aqui el tractaven d'inutil i gandul, mentre que a Italia poc menys que li feien reverències per haver estudiat llatí i grec. Ara treballa, des de fa 11 anys, a Brusel·les, a la Facultat de Traducció i Interpretació, i no té cap intenció de tornar. 
   L'altra dia una noia que buscava feina, amb titulació universtaria, masters i quatre idiomes, explicava que quan les empreses llegeixen el seu curriculum li diuen que es "massa".
  A un servidor de vostés fa 11 anys, quan buscava la seva tercera o quarta feina, també li varen dir exactament el mateix que a la noia en qüestió que apareixia en un reportatge de tv3. Que el curriculum era "massa"....
 En l'entretemps que s'ha fet en aquest/s païs/sos?
 Algú es creu que només estem davant d'anecdotes? Cal dir o afegir res més? Fem números - costos d'inversió pública, quotes que no retornaren a la Seguretat Social, coneixement que va altres llocs,...i a veure quina cara se'ns queda?
 I ara bé el més gruixut: els títolats ens informen que alguns politics comencen a estar preocupats amb la qüestió. Tres anys enrera, no? I per cert: una manera ben curiosa de valorar la notícia per part del diari. Com ja he assenyalat a les pàgines de "Negocios", no pas a la secció d'Economia o Societat o bé com a titular de portada - que és on jo hauria posat la notícia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada