dissabte, 24 de novembre del 2012

Europa / Denis de Rougemont (1)

  Davant les reiterades incapacitats dels polítics europeus (de vol gallinaci i miops) per fer polítiques comunitaries actives i d'arribar a acords positius sobre la construcció d'Europa, no queda altre remei que tornar al llibre "Salvació: Europa" de l'assagista, socioleg i historiador suís  Denis de Rougemont (autor del famós L'Amour i l'Occident. Hi ha traducció castellana a l'Ed. Kairós). 
Unida o colonitzada és el títol d'un dels apartats on l'autor diu (encara hi havia la guerra freda, el mur de Berlin encara no havia caigut i el que ara en diem potències emergents encara no es veien) aquest fragment que reprodueixo:
"Parlem de defensa i d'armaments, de tècnica i de direcció, d'investigacions científiques, d'equilibris socials  o ecològics, de transports o d'nformació: cap d'aquestes realitats no pot ser objecte d'una política assenyada en el mar d'un Estat-Nació; en canvi, qualsevol bastaria, per si sola, per a obligar-nos a superar els límits de l'Estat-Nació. És veu ben clar que totes estan en interacció. Sense una concertació continental, llurs efectes es traduirien en una epidèmia de neutralitzacons recíproques; concertades, al contrari, ens donarien excel·lents oportunitats per a fer d'Europa, novament, el motor de la història del món".





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada