divendres, 7 de desembre del 2012

La mena de gent que són

Ell va dir que no és nacionalista; que és un patriota (glups!)
Abans, ella va afirmar i es va quedar tan descansada (o ampla), que Espanya existeix des de fa 3000 anys (einc?) Hi ha una pedra rosseta espanyola que ho certifiqui. Una estel·la d'Hamurabi que en parli?
Ara, ell hi torna, i assegura sense que li tremoli la veu ni li caigui la cara de vergonya, que Sèneca (que s'educà a Romà, visqué a Egipte, fou el tutor o conseller de l'emperador romà Neró a més d'ocupar alts càrrecs de l'Imperi) és un espanyol universal (i jo que vaig estudiar llatí en aquells malaurats temps de la dictadura sense enterar-me! Quin mal alumne que deuria ser!).
Resulta depriment escoltar gent com aquesta. I encara ho es més sabent els càrrecs de responsabilitat que ocupen o han ocupat i el ressó mediatic que tenen en funció de les seves resposabilitats (sic).
Per no caure en la ira em comprometo a rellegir l'assaig de Sèneca sobre "De la ira" (Fundació Benat Metge, tra. Dr. Carles Cardó). Potser n'acabi penjant algun fragment o paragraf. O millor, potser, atemparare l'ànima llegint algun dels seus "Diàlegs a serè". O alguna de les "Lletres a Lucili": de forma especial les del primer volum de la Bernat Metge. Ho anirem veient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada