dijous, 10 de novembre del 2011

Pla, l'Hermós i companyia, al Museu de la Pesca (Palamós)

Com els lectors d'aquest bloc ja deuen saber a hores d'ara, aquest cap de setmana podrem triar entre encaminar-nos cap al sud del país - a la Sènia amb les jornades  micològiques de les Terres de l'Ebre pel mig - o bé tirar cap amunt que és el més habitual entre els barcelonins. 
La proposta que ens arriba del nord té l'avantatge que tindrà lloc fins el mes de desembre. Es tracte de l'exposició dedicada a "Pla, l'Hermós i companyia. Figures literaries II"  que es podrà veure durant el mes de novembre i fins l'11 de desembre al Museu de la Pesca de Palamós. És una selecció de fotografies procedents dels arxius municipals i familiars, una sèrie de retrats de personatges reals de la costa empordanesa que Josep Pla  va conèixer i pels quals sentia sincera admiració. Eren homes i dones de vida dura, savis i primigenis, dels quals la figura de l'Hermós, que protagonitza part dels relats de les navegacions de Pla, es el més representatiu.
Però per si de cas tot això no fos suficient aquest diumenge 13 la visita pot anar acompanyada, per aquells qui ho volguin, d'un àpat literàri que gira sobre el tema de "Pla a taula" i que tindrà lloc a l'Espai del peix de Palamós - un espai del tot recomenable, una iniciativa esplèndida inaugurada el mes de març passat - i a tocar mateix del Museu. Partint de la literatura gastronòmica de Josep Pla, es posaran a taula productes i receptes recollides per l’escriptor de Llofriu mentre escoltem i comentem els seus discerniments culinaris. L'experència es repetirà l'11 de desembre.
Per mes informació, preus i reserves adreçar-se a http://espaidelpeix.org i també a la Fundació Josep Pla, telèfon 972 600 424.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada