dijous, 10 de novembre del 2011

Acudit? Atzagaida?

 Com no hi han problemes més importants per resoldre a l'ensenyament de primaria i secundaria, ara la consellera del ram es treu de la maniga aquest invent d'assignatura adreçada a inculcar als alumnes l'esperit d'emprenedoria (o emprenyadoria?) i alguns encara s'afegeixen a la festa aplaudint la decisió. 
  Mentre, seguim amb nivells de lectura que fan pena després de 30 anys d'ensenyament en català malgrat que ens volguin fer passar bou per bèstia grossa amb algunes xifres de vendes. Però encara es pitjor si mirem el que es llegeix, i ja no diguem les lectures que s'hi donen i com es donen als dos cicles formatius. Veient-ho, semblaria més pensat per disuadir que no pas per crear lectors.
  Tal com anunciava Jordi Llovet a la seva columna d'avui al Quadern/El Pais, una traductora al català de Goethe no ha trobat editorial que se'n volgués fer càrrec i s'ha pagat l'edició de la seva butxaca. L'obra es "Poesia i veritat". Xavalla literaria, oi?
 I així de la comprensió lectora no se'n té notícia, sobre les matemàtiques ja no cal ni parlar-ne, d'expressió escrita i oral tampoc en sabem gaire res, de la formació del professorat i com organitzar-ho ni fu ni fa...I així anem fent...que es l'estil del país. Antiquat? Potser si. Però vist el que s'ha de veure, escoltar el que s'escolta, i llegir el que s'ha tingut de llegir...doncs, escoltin: tornem a reglar els ensenyaments de les materies que són prioritaries de debó i fonamentals per a la formació dels futurs ciutadans i deixem-nos de collonades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada