dimarts, 24 d’abril del 2012

Mullar la pólvora

El President de la Generalitat, a l'entrevista que li varen fer la diada de Sant Jordi al programa Els Matins de TV3, va cometre un error d'elemental estratègia política: va descobrir les seves cartes a l'adversari. Abans de jugar-les. Va advertir que convocaria eleccions anticipades si el país era intervingut o no hi havia manera de quadrar un pacte fiscal.
Quan es vol jugar de debó la partida (i a més, saps positivament, que el contrari és més fort que tu) hom no avisa al contrincant de quin serà el teu proper moviment. Els jugadors d'escacs, això ho saben prou bé. És el contrincant el que té d'endevinar o intuir quins seran els teus moviments per poguer-los contrarestar. 
De la manera que ho va fer el President Mas, ha cremat un dels pocs asos que tenia a la maniga - suposant que en tingui algun. Ha mullat la pólvora. I ara, de grat o per força, sospito, la cosa només quedarà en salves retòriques. Això o bé, per sota taula, hi ha alguna cosa que no ens han explicat.
I així, dient el que va dir, descobrint el que no tenia perqué fer-ho, si realment en té o tenia la intenció de convocar-les en el cas que es donessin els supòsits que anunciava a l'esmentada entrevista, al migdia tots els partits de l'arc parlamentari ja li replicaven, opinaven, contraopinaven i organitzaven l'habitual sardana que es fa i es desfà amb les habituals bajanades per guanyar algun trist titolar per misericordia.
A que juguem, doncs? Tan desconcertats estan? Tenen un rumb (o alguna idea que no sigui Eurovegas) o no en tenen cap i van improvisant a veure que surt i si l'endevino l'encerto? És a dir, i només ho pregunto, anem a bord de la nau dels bojos?

1 comentari:

  1. Em fa l'efecte que la política fa temps que, en el millor dels casos, és només retòrica, no? La del comercial que vol vendre un producte.

    ResponElimina