dimecres, 9 de gener del 2013

Geografies personals que se'n van

La històrica Llibreria Catalonia, tanca. Una més...88 anys més tard de ser inaugurada...
Vaig tenir la sort (o la desgràcia segons es miri) de cobrir la informació sobre el terreny de l'incendi del 1979 - aleshores treballava al "TeleExpres" que ja estava a les últimes. 
Ara em miro els volums de la Selecta, mentalment faig un homenatge a Antoni Lòpez Llausàs, Manuel Borràs de Quadras, Josep Maria Cruzet, persoantges imprescindibles per entendre la cultura del país; contemplo els volums en octau del primer intent d'obra completa de Josep Pla, arrenglarats a la lleixa dedicada al solitari de Llofriu...
Fa uns quants anys, més dels que voldrià recordar, va desaparèixer la pastisseria "Serra y Lliure", a tocar mateix de la llibreria. Tenia un aire "british" i amb una rerabotiga on es prenien uns tés o cafès magnifics en taules ben parades i servei immaculat. Et traslladaves a un altre temps. Era parada obligada quan sorties de fer una compra a la llibreria.
Geografies urbanes i personales que només seran un record. Fum. Carn d'alguna crònica. El temps s'esmuny, encara que no estic gens segur que sigui el temps el que ho faci...
En el local diuen que hi posaran un McDonald's...Això ja ens diu molt sobre la pèrdua de qualitats (de paisatge urbà, de model de vida, etc).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada