dimecres, 16 de gener del 2013

Sant tornem–hi amb les presses

La gent d'ERC i alguns a CiU (i cercles concèntrics) haurien d'aprendre una cosa elemental, estimat Watson: tal com passa amb el judo, cal aprofitar / invertir la força del contrari per guanyar el combat. Doncs entre Espanya i Catalunya passa tres quarts del mateix. I això passa pel reconeixement de les pròpies forces i les del contrari. De saber mesurar-les.  De conèixer i interpretar correctament qui es troba en una situació de força  i qui de dèbilitat per actuar en conseqüència.
La resta es fer volar coloms i fer el ridícul(o estar-hi abocat). Una lliçó que alguns encara no han après. De milhomes ja estem prou servits. Gràcies.
El que vull dir és que ens calen els 107 diputats recolzant el referendum, no pas els 71 de l'actual entesa parlamentaria entre CiU-ERC. Perquè justament el que espera el Govern central és això: la divisió dels catalans. Que ens barallem entre nosaltres. En el punt en que ens trobem, importa molt més el camí que la meta. Si s'enfanga i s'enreda el camí, l'arribada cada vegada estarà més lluny. I cada vegada serà més improbable. 
El que canviaria les coses i per "coses" vull  dir l'actual "statuo quo" (és a dir, el moll de l'os, el que va al fons de la qüestió), és el referendum, la convocatoria del referendum i no pas el resultat sigui el que sigui – que també, i ja es veuria en quina direcció, però en qualsevol cas mai més les coses tornarien a ser com fins ara un cop celebrat. No em sembla que sigui tan difícil d'entendre A menys, és clar, que siguem uns ineptes polítics. Que, vostés perdonin, però és la sospita que tinc i que es confirma amb cada moviment: el darrer, la gatada de proposta signada - i a sobre filtrada - pels dos partits polítics esmentats a l'inici. I la no menys gatada del PSC d'incloure en la proposta la reforma de la Constitució en sentit federal que es allò que criticaven del paper de CiU-ERC en relació al que ja sabem. D'això se'n diu jugar, uns i altres, amb les cartes marcades. 
Bonica manera de volguer arribar a a consensos!
De debó que el volen el referendum?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada