divendres, 7 d’octubre del 2011

Pagues i populisme (amb perdó per opinar i contradir-me!)

  El govern de la Generalitat anuncia que enguany els seus membres i altres alts càrrecs de l'Administració renuncien a la paga extra de Nadal. Un gest benintencionat que no arregla rés però que ni fet a posta perqué el carreguí el diable del populisme.
  Per si algú encara en tenia dubtes només té d'escoltar/llegir el que ha dit aquesta senyora tan irritant, que taconeja fort p'alante i que lidera el PPC omplint-se'n la boca i amb el nas apuntant cap amunt quan li posen una "carxofa" de ràdio o televisió al davant. Ha dit o demanat que destinin els diners de la paga a organitzacions com "Caritas" (per qui tinc tots els respectes) i bla, bla, bla. 
  És a dir, beneficiència paternalista. 
 Són gestos fets amb tota la bona voluntat però que només serveixen per alimentar els no menys irritants, trivials, lamentables i tediosos comentaris que s'escolten a una barra de cafè i que són un excel·lent barometre per conèixer de primera mà la cultura política del país. A la que contribueixen quatre capçaleres madrilenyes - a més de ràdios i televisions - que cada matí competeixen  per pujar a l'esglaó més alt del podi de la infàmia i la indecència informativa.
 Són gestos improvisats, fets sobre la marxa, que no responen a cap planificació, fets sota pressió exterior i, per tant, susceptibles de ser entesos com oportunistes.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada