dijous, 15 de novembre del 2012

Montgat

Em penso que l'única cosa que encara perviu en aquest indret del litoral és l'esglesia. Com si ens volgues recordar allò que és permanent i immutable en relació a les obres dels homes sempre peribles. Això quan no es l'home mateix qui accelera la destrucció de les seves obres.
En un primer moment el campanar em va despistar i no sabia on estava localitzat. Però la imatge em perseguia, amagada en algun indret de la memòria. Avui, sospito que la façana deu ser gairebé invisible des de la platja. 
Les cases de la façana maritima - cases de pescadors -, ja no hi són. De barques tampoc en queden com no sigui les dedicades a l'oci. Les vies del tren tampoc les han tret. Encara que no es vegin estan entre les barques i les cases. Si poguessim mirar a l'esquerra de la imatge hi veuriem el tunel del ferrocarril que travessa el turó de Montgat i la torre de guaita de ca l'Alzina que formava part del mas del mateix nom enderrocat l'any 1987. Però ja sabem que estem al pais de Piqueta i Enderrocs S.A.
La postal, perquè la imatge correspon a una postal, esta escrita l'any 1965. En català. I esta adreçada a San José de Puerto Rico. I en el remitent explica que arribara a casa des de Miami. Em pregunto quina història amaguen les paraules del remitent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada