dilluns, 24 de juny de 2013

La cuina del Delta (amb majúscules)


De tornada a les Terres de l'Ebre em trobo a la taula un llibre ("La cuina del Delta de l'Ebre", Onada Editorial. Benicarló, 2012). El llibre en qüestió va ser notícia fins a cert pint el passat mes de gener-febrer quan se li va concedir un dels guardons internacionsl de més renom relacionat amb el món de la gastronomia i la vinicultura – a Catalunya, que es vol i es diu una nació de cap a peus, a l'hora d'informar encars es pensa en clau "comarcal" i/o "local" per valorar les notícies oblidant aquella màxxima de Carmel Biarnès que la nació, per ser-ho, ha de ser vista i entesa en el seu conjunt i no pas de forma esquarterada. El llibre em mereix tota la consideració del món més encara pel que diu el subtítol_ "Receptes de l'Associació Local [ai las!: m'hi sobra aquest "local"!!] de la Dona de la Cava".

Gourmand World Cookbook Awards és un premi internacional que té a veure amb el periodisme i la literatura gastronòmica haamb el periodisme i la literatura gastronòmica ha tingut a bé considerar aquest llibre-receptari-compendi de la cuina del Delta com el millor de l'any: "Best in the World". Abans, a finals del 2012, la mateixa organització l'havia declarat el millor llibre de cuina mediterrània de la zona Espanya-Catalunya. Només cal felicitar-se'n.

Pero la millor manera de celebrar-ho es apropoar-se al territori i fer-ne una tast: visual, gustatiu, olfactiu.
A les imatges en podeu tenir uns quants exemples...















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada